Zmanjšajte fluktuacijo zaposlenih za 31 %: dajte prednost upravljanju zdravja v vašem podjetju

Delodajalci in vodje vedo, kako lahko fluktuacija zaposlenih resno vpliva na njihove organizacije. Povzroča motnje v produktivnosti ter škoduje kulturi podjetja in finančni uspešnosti.

Ena od učinkovitih rešitev za boj proti temu izzivu je uporaba masažnih stolov, ki so preprosti in močni. V tem članku bomo razpravljali o prednostih uporabe masažnih stolov pri zmanjševanju fluktuacije zaposlenih.

Poglobimo se in odkrijmo, kako lahko ta inovativna wellness strategija povzroči drastično spremembo.

Stroški fluktuacije zaposlenih

Po raziskavah lahko stroški zamenjave zaposlenega znašajo od 6 do 24 mesecev plače zaposlenega.. Vključno s stroški, povezanimi z zaposlovanjem, usposabljanjem, zmanjšano produktivnostjo v prehodnem obdobju in krivuljo učenja za nove zaposlene.

Z vlaganjem v upravljanje zdravja lahko podjetja proaktivno obravnavajo temeljne vzroke fluktuacije.

Povezava med zdravjem zaposlenih in fluktuacijo

Zdravje zaposlenih je ključnega pomena za njihovo zadovoljstvo in zavzetost. Zaposleni, ki so fizično in duševno zdravi, so bolj produktivni, motivirani in predani svojemu delu.

Po drugi strani pa lahko zanemarjanje zdravja zaposlenih povzroči stres, izgorelost in izključenost. Posledica je višja stopnja fluktuacije, saj zaposleni iščejo priložnosti v drugih organizacijah. Predvsem v tistih, ki dajejo prednost njihovemu dobremu počutju.

Z osredotočanjem na upravljanje zdravja lahko podjetja ustvarijo solidarno okolje, ki spodbuja zvestobo in zmanjšuje fluktuacijo.

Primerjava stroškov: najem masažnih stolov v primerjavi s fluktuacijo zaposlenih

Stroški najema masažnih stolov za vaše delovno mesto so običajno od 200 do 400 evrov na mesec, odvisno od najemnega roka in števila stolov. Čeprav se to morda zdi kot naložba, njeno breme bledi v primerjavi s finančnim učinkom fluktuacije zaposlenih. Poglejmo si primer:

Recimo, da ima vaše podjetje letno stopnjo fluktuacije 20%, povprečna plača zaposlenih pa je 40.000 evrov na leto. Če imate 100 zaposlenih, so stroški fluktuacije sledeči:

20 zaposlenih x 40.000 evrov (povprečna plača) x 0,31 (zmanjšanje fluktuacije) = 248.000 evrov

Primerjalno bi bili stroški najema masažnih stolov za eno leto bistveno nižji, od 2400 do 4800 evrov. Vlaganje v masažne stole vam lahko prihrani denar z zmanjšanjem fluktuacije zaposlenih.

Kako masažni stoli prispevajo k upravljanju zdravja

Masažni stoli ponujajo priročno in dostopno rešitev za zdravje in dobro počutje zaposlenih. Kako lahko ti stoli prispevajo k upravljanju zdravja:

  • Zmanjšanje stresa: Stres je glavni vzrok izgorelosti zaposlenih. Masažni stoli zagotavljajo učinkovito rešitev za lajšanje stresa, saj posnemajo profesionalne masažne tehnike. Redna uporaba masažnih stolov lahko pomaga sprostiti se in zmanjšati raven stresa.
  • Lajšanje napetosti mišic: Dolgotrajno sedenje in ponavljajoča se opravila lahko povzročijo napetost in nelagodje v mišicah. Masažni stoli ciljajo določene mišične skupine, pri čemer uporabljajo različne tehnike za lajšanje napetosti in spodbujanje sprostitve. Z vključitvijo masažnih stolov na delovnem mestu delodajalci izkazujejo svojo zavezanost zdravju zaposlenih in ustvarjajo bolj udobno in ergonomsko delovno okolje.
  • Izboljšano duševno počutje: Masaža spodbuja sproščanje endorfinov, ki so naravni spodbujevalci dobrega počutja. Redna uporaba masažnih stolov lahko pomaga zaposlenim, da se uprejo občutkom tesnobe in depresije, spodbuja pozitivno miselnost in splošno duševno počutje.

Poleg tega je treba upoštevati nematerialne koristi vlaganja v zdravje zaposlenih. Bolj zdrava delovna sila pomeni

  • povečano produktivnost,
  • boljšo moralo in
  • boljšo splošna delovno kulturo.

Zaposleni, ki se počutijo podprti in cenjeni, bodo z večjo verjetnostjo ostali zvesti podjetju, kar vodi do nižjo fluktuacijo zaposlenih in dolgoročnega uspeha.

Naredite prvi korak k bolj zdravemu delovnemu okolju tako, da izberete idealen masažni stol za svojo pisarno ŠE DANES.